Windproject Huysmanhoeve: infoavond buurtbewoners


Info

Ecopower en Volterra bouwen een coöperatieve windturbine in Eeklo. We nodigen de buurtbewoners uit voor een infoavond.

Huysmanhoeve, Bus 1, 9900 Eeklo | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
08 januari 2019 (19.00 - 21.00 uur)

Burgercoöperaties Ecopower en Volterra starten op 12 december met de bouw van een coöperatieve windturbine in Eeklo. De turbine komt tussen het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve en de expresweg E34 aan de Peperstraat en zal groene stroom leveren voor zo’n 3000 coöperanten.

De windturbine wordt gefinancierd door Ecopower en Volterra via rechtstreekse burgerparticipatie. Inwoners van Eeklo en het Meetjesland kunnen mede-eigenaar worden. Zo investeren ze in een duurzame leefomgeving en vloeien de opbrengst én de stroom terug naar de gemeenschap. Op termijn kan ook de Stad Eeklo een participatie nemen tot 25%.

Wat betekent de bouw van zo’n windturbine voor de buurt? Wat is een burgercoöperatie? En wat houdt dat in, rechtstreekse participatie?

We brengen u graag op de hoogte van de werfplanning en beantwoorden uw vragen tijdens een infoavond voor buurtbewoners op 8 januari 2019 in de Huysmanhoeve (19.00 tot 21.00 uur). De capaciteit is beperkt, daarom vragen we u om vooraf in te schrijven.

Meer informatie over het project vindt u in de projectfiche 'Eeklo Huysmanhoeve".

Inschrijven

Contactgegevens

Adres

Event

Alle velden met een * zijn verplicht.