Simplify Life Inspiratiedag van Netwerk Bewust Verbruiken (krijgt de Molen van Rotselaar uw stem?)


Info

Ontdek het duurzame en eenvoudige leven op de Simplify Life Inspiratiedag (en stem op de Molen van Rotselaar voor de Simplify Life Award!).

CC De Ploter, Kerkstraat, 4, 1742 Ternat | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
12 februari 2017

Op zoek naar meer tijd voor uzelf en uw omgeving? Wilt u graag duurzamer leven, maar weet u niet waar te beginnen? Op 12 februari 2017 kunt u in Ternat het duurzame en eenvoudige leven ontdekken op de Simplify Life Inspiratiedag.

Leun achterover en luister naar boeiende sprekers, wandel door de inspiratiemarkt of steek zelf de handen uit de mouwen in tal van workshops (op voorhand inschrijven!). Lees alles over de Simplify Life Inspiratiedag en ontdek het volledige programma via deze link.

Ook op 12 februari wordt de Simplify Life Award uitgereikt voor het meest duurzame initiatief van Vlaams-Brabant. Bij de kandidaten vindt u de Molen van Rotselaar, de bakermat van Ecopower en een plek waar negen huishoudens samenhuizen op een duurzame manier. Het waterrad van de molen wekt hernieuwbare elektriciteit op voor 250 huishoudens. Helpt u de Molen mee naar de overwinning? Stemmen kan tot en met 10 februari via deze link.

Wat meer over de Molen van Rotselaar:

"De Molen van Rotselaar is een veelzijdig en duurzaam project op een historische site. Met een waterkrachtcentrale die groene energie opwekt. Met een samenhuizen project van negen huishoudens. Met biogroenteteler Werner die molengroenten en ander biolekkers verkoopt. Met bakker Gilbert die elke week de oude bakoven opstookt voor heerlijk brood. Met aandacht voor de waterkwaliteit: dagelijks halen we een halve ton vuil uit het water. En dankzij de vistrap van de VMM kunnen vissen vrij migreren. Dat alles in een complex met een lange geschiedenis, mooi gerenoveerd voor zijn hedendaagse functies."


Terug naar overzicht