REScoop.eu conferentie - Hernieuwbare energie: een kans voor lokale actoren (VOLZET)


Info

Om lokale actoren te activeren en te engageren in de energietransitie naar een 100% hernieuwbaar model organiseert REScoop een interregionale conferentie in Eupen.

Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap, Gospertstraße 1, 4700 Eupen | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
17 januari 2017

De energietransitie naar een decentraal, hernieuwbaar, efficiënt en duurzaam systeem is onvermijdelijk. Meer zelfs: dit proces is volop bezig. Technologische ontwikkelingen laten ons toe om te dromen van een wereld waarin 100% van onze energie geproduceerd wordt door hernieuwbare bronnen. Verschillende studies hebben aangetoond dat de transitie naar een hernieuwbaar model haalbaar is tegen 2050.

Lokale actoren hebben vandaag de keuze. Ofwel ondergaan ze de transitie passief. Ofwel nemen ze de transitie actief in eigen handen. De Europese federatie van burgercoöperaties voor hernieuwbare energie REScoop.eu wil lokale actoren activeren en organiseert in het kader daarvan een interregionale conferentie in Eupen, het centrum van 5 Europese regio’s binnen het Maas-Rijn gebied.

Tijdens de conferentie zullen de belangrijkste aspecten van hernieuwbare energie aan bod komen: het maatschappelijk kader, de technologische evoluties, uitdagingen op het vlak van ruimtelijke planning, milieuaspecten, enz.

In de voormiddag komen verschillende experten aan het woord tijdens een plenaire sessie, waaronder Dirk Vansintjan, voorzitter van REScoop.eu en medeoprichter van Ecopower. Tijdens de namiddag zijn er interactieve workshops. De sessie over de samenwerking tussen lokale besturen en coöperaties wordt begeleid door Karel Derveaux, projectverantwoordelijke bij Ecopower en coördinator van het Horizon 2020 project REScoop MECISE.

Voor verdere informatie, inschrijvingen en het volledige programma kunt u op de website van de conferentie terecht: http://conference.rescoop.eu

Terug naar overzicht