Molenfeesten op de Molen van Rotselaar


Info

Het weekend na 15 augustus vinden de jaarlijkse molenfeesten plaats op de Molen van Rotselaar. Iedereen welkom voor een weekend vol lekkers, plezier, muziek en Flower Power!

Molenstraat 2, 3110 Rotselaar | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
18 augustus 2018 en 19 augustus 2018

Sinds 1986 organiseren de bewoners van de Molen van Rotselaar Molenfeesten. Ieder jaar tijdens het weekend na 15 augustus. De Molenfeesten 2018 hebben als thema Flower Power en vinden plaats op zaterdag 18 en zondag 19 augustus. Iedereen is van harte welkom voor een weekend vol dromen, bloemen, muziek, animatie, rondleidingen, kanotochtjes en lekker eten en drinken.

Zaterdag 18 augustus vanaf 13.00 uur. Om 20.00 uur wordt de film Hair vertoond in open lucht.

Zondag 19 augustus start de dag met een muzikale broodjesbrunch om 11.00 uur.

Iedereen is op elk moment welkom, enkel voor de brunch moet u vooraf inschrijven via info(at)molenvanrotselaar.be of 016 44 69 79. 


De Molen van Rotselaar is een beschermd monument omwille van zijn industrieel-archeologische waarde. Het complex werd gerestaureerd tot een boeiend geheel met vele facetten. Het is ook de bakermat van burgercoöperatie Ecopower, de elektriciteit die er nog steeds wordt opgewekt met de kleine waterkrachtcentrale wordt geleverd aan klanten via Ecopower. Met de restwarmte wordt het bezoekerscentrum verwarmd.

In het beschermd monument huist ook een cohousingproject met negen woningen, een molenmuseum, een winkeltje met biogroenten, een bakker en een verdeelpunt van voedselteams.

Meer over de kleine waterkrachtinstallatie van Ecopower in Rotselaar op de projectpagina.

Terug naar overzicht