Molenfeesten op de Molen van Rotselaar


Info

Het weekend na 15 augustus vinden de jaarlijkse molenfeesten plaats op de Molen van Rotselaar. Iedereen welkom voor een weekend vol lekkers, plezier, muziek en spreekwoorden!!

Molenstraat 2, 3110 Rotselaar | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
17 augustus 2019 en 18 augustus 2019

Sinds 1986 organiseren de bewoners van de Molen van Rotselaar Molenfeesten. Ieder jaar tijdens het weekend na 15 augustus. De Molenfeesten 2019 hebben als thema spreekwoorden en vinden plaats op zaterdag 17 en zondag 18 augustus. Iedereen is van harte welkom voor een weekend vol muziek, animatie, rondleidingen, kanotochtjes en lekker eten en drinken. En spreekwoorden natuurlijk. Zoals dit aloude pareltje "Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens" 

Laat weten of u erbij bent in het Facebook-event!

Zaterdag 17 augustus vanaf 13.00 uur.

Zondag 18 augustus start de dag met een broodjesbrunch om 11.00 uur.

Iedereen is op elk moment welkom, enkel voor de brunch moet u vooraf inschrijven via info(at)molenvanrotselaar.be of 016 44 69 79.


De Molen van Rotselaar is een beschermd monument omwille van zijn industrieel-archeologische waarde. Het complex werd gerestaureerd tot een boeiend geheel met vele facetten. Het is ook de bakermat van burgercoöperatie Ecopower, de elektriciteit die er nog steeds wordt opgewekt met de kleine waterkrachtcentrale wordt geleverd aan klanten via Ecopower. Met de restwarmte wordt het bezoekerscentrum verwarmd.

In het beschermd monument huist ook een cohousingproject met negen woningen, een molenmuseum, een winkeltje met biogroenten, een bakker en een verdeelpunt van voedselteams.

Meer over de kleine waterkrachtinstallatie van Ecopower in Rotselaar leest u op de projectpagina.

Terug naar overzicht