Lezing: eerste hulp bij klimaatverwarring (inschrijven verplicht)


Info

Tijdens de inspirerende lezing ‘Eerste hulp bij klimaatverwarring’ brengt auteur en historicus Pieter Boussemaere u de essentie van de klimaatkwestie bij.

UCLeuven-Limburg (gebouw B), Agoralaan 1, Diepenbeek | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
22 maart 2017 19.30 - 21.45 uur

Verdere info en (verplichte) inschrijving: events.ucll.be/klimaatverwarring

‘Eerste hulp bij klimaatverwarring’ brengt u aan de hand van uitdagende vragen de essentie van de klimaatkwestie bij. Ondanks het maatschappelijk belang en de massale media-aandacht heerst er nog veel verwarring over dit onderwerp.

Het klimaatdebat in perspectief

Auteur en historicus Pieter Boussemaere doceert prehistorie en wereldgeschiedenis aan de Vives Hogeschool. In zijn onderzoek ontdekte hij dat de klimaatkennis bij onze jongeren en toekomstige leerkrachten, ondanks de vele media-aandacht, bedroevend laag en zelfs veelal foutief is. Zijn boek ‘Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem’ (Davidsfonds, 2015) speelt daarop in. Het geeft een overzicht van de klimaatomstandigheden in heden, verleden en toekomst, met als rode draad het verhaal achter de ontdekking van het probleem, de controverse en de duizelingwekkende belangen waarin het debat verstrikt raakte.

Een intrigerende en inspirerende lezing

Pieter Boussemaere licht tijdens de lezing enkele kerninzichten toe over de opwarming van de aarde. Verwacht geen statisch gebeuren: Pieter betrekt het publiek via vraagstelling, bouwt samen redeneringen op en serveert licht verteerbare oefeningen. Het grote klimaatverhaal wordt geïllustreerd met rijk beeldmateriaal en met sprekende voorbeelden.

Contact

Tel: 011/180 460
e-mail: navorming.ler@ucll.be

Prijs

€ 7 - Reductieprijs voor UCLL studenten en docenten: € 5

Verdere info en (verplichte) inschrijving: events.ucll.be/klimaatverwarring

Terug naar overzicht