Inspiratiedag groene warmte van de VVSG


Info

​​​Is uw gemeente al mee met groene warmte? De VVSG organiseert een studiedag met inzichten van specialisten en inspirerende praktijkvoorbeelden waaronder het warmtenet in Eeklo. Inschrijven verplicht.

KU Leuven Brugge, Spoorwegstraat 12, 8200 Brugge | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
08 februari 2018 (9.00 - 17.00 uur)

Is uw gemeente mee met groene warmte?

Ook uw lokaal bestuur staat voor belangrijke taken en uitdagingen in de omslag naar duurzame verwarmingssystemen! Om klimaatneutraal te worden tegen 2050 moeten immers niet enkel steenkool en aardolie op de schop, maar moeten we uiteindelijk ook loskomen van aardgas. Het is daarom nu al van groot belang dat de brede groep van lokale medewerkers en mandatarissen – niet enkel specialisten en technici – mee een visie ontwikkelt over hoe groene warmte in de gemeente concreet vorm kan krijgen. 

Met deze inspiratiedag willen we de gemeenten een zo ruim mogelijk denk- en doekader aanreiken. In het gloednieuwe gebouw van de KU Leuven vlakbij het station van Brugge geven topsprekers inzicht in de ontwikkeling van beleid rond groene warmte, en maken experts u wegwijs in de nieuwste warmtetechnieken.

In de namiddag tonen diverse collega-besturen uit de regio u graag welke duurzame oplossingen zij vandaag al in de praktijk brengen. Omgevingsambtenaar Ben Caussyn van Eeklo komt het warmtenet voorstellen dat Ecopower en Veolia samen zullen ontwikkelen. Meer info over de plannen in Eeklo leest u ook op onze blog.

De slottoespraak komt van minister Bart Tommelein zelf.

Het volledige programma vindt u op de website van VVSG, De Vlaamse Vereniging voor Steden en gemeenten.

Schrijf in via http://academie.vvsg.be.

Prijs:

  • VVSG-leden: 75 euro
  • Niet-leden: 135 euro
  • Studenten: 25 euro (beperkt aantal plaatsen beschikbaar)
Terug naar overzicht