Energiecafé Leuven


Info

Ook dit najaar organiseert Ecopower Energiecafés op verschillende locaties in Vlaanderen. Iedereen welkom!

Auditorium Tweebronnen (bibliotheek), Dieststestraat 49, 9000 Meuven | Bereken hier uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
09 oktober 2017 (19.00 - 22.00 uur)

Coöperant of (nog) niet, iedereen is welkom op de energiecafés van Ecopower. Breng gerust familie, vrienden en kennissen mee!

Voor het energiecafé in Leuven slaan Ecopower en de stad de handen in elkaar. Stad Leuven, Ecopower en de vzw Leuven 2030 zijn vastberaden om de stad klimaatneutraal te maken, samen met de burger. Op 9 oktober stellen we de plannen voor aan de Leuvenaars in het Auditorium Tweebruggen.

Vanaf 19 uur komt u alles te weten over burgercoöperatie Ecopower en onze missie voor een hernieuwbare, democratische energiemarkt. We nemen samen twee actuele energiethema's onder de loep:

  1. Is het zinvol om af te schakelen van het net? Off grid gaan, heet dat. Het debat brengt ons bij de evoluties in de energiemarkt, batterijen, elektrische auto’s – maar ook bij slimme energiegebruikers!
  2. Een Europees coöperatief investeringsfonds, waarbij Europese (energie)coöperaties kunnen lenen voor hun projecten, in afwachting dat ze door coöperanten financieel worden ingevuld. Wat kan het engagement van Ecopower hierin zijn?

Om 21 uur gaan we dieper in op LICHT Leuven, een partnerschap voor groene-energieprojecten waarbij elke Leuvenaar financieel en inhoudelijk kan deelnemen. LICHT Leuven werd gelanceerd in juni 2017, momenteel timmeren we hard aan de concrete uitwerking van de eerste projecten.

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op www.lichtleuven.be.
Blijft u graag op de hoogte? Schrijf u in op de nieuwsbrief (onderaan de pagina) en volg LICHT Leuven op Facebook en Twitter.

U wordt verwacht met uw feedback, uw vragen, uw vrienden, familie en buren. Tot dan!

Terug naar overzicht