Buurtenergiecafé Circulair Zuid: aan de slag met auto-en zonnedelen

dinsdag 03 maart 2020

Terug naar overzicht
cornerDubbel

In het project Circulair Zuid willen bewoners van Antwerpen Zuid samen slim omgaan met energie, materialen, afval en water. Zo besparen ze op hun uitgaven én sparen ze het milieu. Energiecoöperatie Ecopower organiseert een reeks Buurtenergiecafés om samen na te denken. En vervolgens aan de slag te gaan voor een duurzame wijk.

Dinsdag 18 februari komen we samen in Kopiofit rond de thema’s autodelen (19u-20u30) en zonnedelen (20u30-22u).

Tijdens de vorige Buurtenergiecafés informeerden we de bewoners van Circulair Zuid uitgebreid over de mogelijkheden rond gedeelde zonnepanelen, elektrisch autodelen en de werking van de Buurtenergiegroep.

Dit energiecafé steken we de handen uit de mouwen. We verdelen de avond in twee: tijdens het eerste deel ondernemen we concrete stappen rond het autodelen via Partago, daarna bekijken we zonnedelen meer in detail. Zo kunnen we gericht samenwerken met zowel de persoon die zichzelf al in een deelauto ziet rondrijden als diegene die helemaal warm wordt van coöperatieve zonnepanelen

Twee workshops dus, die elk concreet ingaan op een thema. Uiteraard kan u ook de hele avond meevolgen. Ook als u niet eerder aanwezig was bij een Buurtenergiecafe, bent u heel welkom om mee te denken hoe u precies uw steentje kan bijdragen aan een duurzame wijk.

Op de agenda

  • 19u-20u30: Partago gaat van start: autodelen in de Circulair Zuid-buurt.
  • 20u30-22u: Zonnedelen met uw buren: hoe gaan we concreet te werk?

Meer informatie over Circulair Zuid leest u hier en op onze website.

Kan u niet aanwezig zijn op het Buurtenergiecafé maar wil u wel graag deelnemen? Schrijf u hier in voor zonnedelen en autodelen.

Wanneer

03 maart 2020
19u-20u30 & 20u30-22u

Locatie

Kopiofit, André Delvauxpad 60, 2000 Antwerpen
Bekijk op kaart
Deel dit event