Transparante keten


Waar komen mijn pellets vandaan?

Als u een zak pellets koopt met een kwaliteitslabel, weet u dankzij de code wie de zak heeft gevuld. Zo heeft Ecopower als handelaar bijvoorbeeld ENplus code BE307 voor pellets in zakken. Aan de hand van die code weet u wel wie de pellets in zakken stopte, maar niet wie ze produceerde.


Een kat in de zak?

Het kwaliteitslabel van de handelaar garandeert de kwaliteit van de pellets, daarover kunt u gerust zijn. Maar dat label zegt niets over de herkomst. Komen ze uit Polen? Uit Brazilië? Of van vlakbij? En als u later opnieuw zo’n zak koopt, zijn dat dan dezelfde pellets? Of hebben ze een andere herkomst?

Dat kunt u helaas niet afleiden uit het handelaarslabel. De keten is niet volledig transparant en dat vindt Ecopower een spijtige zaak.


Ecopower biedt wel transparantie

Ecopower is niet enkel gecertificeerd als handelaar (B307) maar ook als producent (B005). We verkopen enkel de houtpellets die we zelf maken. Onze kwaliteitslabels staan op elke verpakking en op elke leveringsbon. Met die transparantie biedt Ecopower kwaliteitsgaranties voor klant én milieu, ook inzake herkomst en transport.

De pelletfabriek van Ecopower staat in Ham. U bent van harte welkom voor een bezoek. Als dat niet transparant is!

Bestel nu »
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be