De vorm van de kachel


Afhankelijk van de plek waar u de kachel wilt zetten, kunt u kiezen voor verschillende formaten.

Standaardformaat

De meeste pelletkachels hebben een typische rechthoekige vorm met volgende afmetingen: 100 cm hoogte x 60 cm breedte x 60 cm diepte. We noemen dit het standaardformaat. Maar er zijn nog talloze andere vormen en afmetingen op de markt, op maat van uw interieur.

Compact formaat

Kachels die we compact noemen, zijn kleiner dan het standaardformaat in hoogte, breedte en/of diepte. Deze compacte kachels hebben meestal een kleiner pelletreservoir dan de standaardkachels. Voor intensief gebruik of voor het verwarmen van grotere ruimtes is een compact model niet geschikt. Compacte kachels zijn net wel aangewezen voor goed geïsoleerde woningen waar 3 tot 5 kW volstaat om de ruimte te verwarmen.

Smal formaat

Standaardkachels hebben een diepte van ongeveer 60 cm en bij installatie moet er minstens 10 cm opening blijven achter de kachel. Kachels met smal formaat zijn minder diep (bv. 40 cm) en kunnen met hun achterkant heel dicht tegen een wand geplaatst worden. Omdat bij deze minder diepe modellen het pelletsreservoir is ingebouwd naast de vuurhaard in plaats van erachter, zijn deze kachels een stuk breder (90 cm of meer) en hebben ze een kleiner pelletreservoir.

Inbouw

Net zoals inbouwhaarden voor brandhout, bestaan er pelletkachels om in te bouwen. Van de vorm blijft dan enkel de voorzijde zichtbaar. Pellets worden bijgevuld via een klep of lade. Montage op rails maakt het mogelijk om ingebouwde kachels eenvoudig uit de nis te rijden voor onderhoud of reparatie.

U kunt bewust kiezen voor een compact, smal of inbouwmodel omdat u dat mooier vindt of omdat dat beter in uw ruimte past. Weet wel dat een kleinere kachel ook een kleiner pelletreservoir heeft en dat u de kachel dus vaker moet bijvullen.

Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be