Extra's


Naast de al besproken aspecten zijn er nog heel wat mogelijke 'extra's': opties die een meerwaarde kunnen vormen voor uw persoonlijk gebruik, maar die geen basiscriteria zijn bij het kiezen. Laat de extra's dus nooit primeren boven de technische specificaties over gebruik, vorm en luchttechniek.

Enkele voorbeelden:

  • Speksteen: sommige pelletkachels zijn afgewerkt met speksteen, een mineraal dat warmte goed opneemt en traag weer afstaat. Zo blijft de kachel nog een lange tijd na het stoken warmte uitstralen. De speksteen kan ook dienen als warmhoudplaat.

  • Zelfreinigend rooster: bij sommige kachels wordt het rooster – of de plaats in de kachel waar de pellets verbranden – regelmatig vrij gemaakt van assen en verbrandingsresten. De reiniging gebeurt automatisch. Het grote voordeel is dat de kachel meerdere dagen, zelfs weken, optimaal zal blijven werken, zonder dat u de kachel openmaakt voor onderhoud.

  • Besturing op afstand: deze kachels kunt u bedienen vanop afstand. Er zijn talrijke mogelijkheden voor de bediening van pelletkachels en voor het opvolgen van de werking. Communicatie met de kachel kan met uw gsm of tablet via wifi of mobiele data, een app, een specifieke webpagina of zelfs per sms.

  • Meerdere mogelijkheden van rookgasaansluiting: bijvoorbeeld via een schouw bovenaan. Bij sommige modellen kunt u kiezen voor een rookgasaansluiting langs de bovenkant. Deze keuze betekent wel dat de kachel een kleiner pelletreservoir heeft.

  • Combo pellets en hout: in deze kachels kunt u zowel pellets als brandhout stoken.
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be