Het optimale vermogen


Pelletkachels zijn ontworpen om te werken binnen een bepaald vermogensbereik, bijvoorbeeld een vermogensbereik van 3 tot 9 kW. Het vermogen waarbij de kachel met het hoogste rendement werkt, heet het optimale of nominale vermogen.

Dit optimale vermogen is meestal niet het maximale vermogen. Bij maximaal vermogen verlaten de rookgassen de kachel met een hogere temperatuur. Zo gaat er meer warmte verloren waardoor het rendement van de kachel lager ligt.

Ook bij minimaal vermogen is de verbranding niet optimaal en ligt het rendement lager. Typisch aan de werking bij een te laag vermogen is dat de kachel snel ‘vervuilt’. Dat kunt u merken aan veel zwarte aanslag, onverbrande deeltjes in de assen en meer stof in de rookgassen.

In het voorbeeld van de kachel met vermogensbereik van 3 tot 9 kW wordt de optimale werking en dus het hoogste energetische rendement bereikt bij een vermogen van 7,5 kW. Het is nu belangrijk te achterhalen welk verwarmingsvermogen ideaal is voor uw gebruik en uw ruimte. Dat kan eenvoudig in 2 stappen op de volgende pagina.

Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be