Hoe kiest u de geschikte pelletkachel?


We zetten in dit gratis online traject alle elementen op een rijtje die meespelen bij de keuze van een kachel. We bepalen de prioriteiten en geven u belangrijke informatie mee over de installatie.

De inhoud van dit begeleidingstraject:

Pagina 1 - 5: 'Gebruik'

Bepaal het eerst het vermogen van de kachel en de grootte van het pelletreservoir in functie van uw woning en uw persoonlijk kachelgebruik. U krijgt ook meer uitleg over de optimale efficiëntie van pelletkachels en over de verhouding tussen het pelletreservoir en het vermogen.

Pagina 6: 'Vorm'

Dit gaat niet zozeer over het design van de kachel, wel over het formaat. Heeft u plek voor een standaard-uitvoering of moet het een extra smalle of compacte kachel zijn. Sommige pelletkachels zijn geschikt om in te bouwen.

Pagina 7 - 9: 'Techniek'

Alle pelletkachels hebben een gelijkaardige werking, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Meer en meer kachels zijn hermetisch afgesloten van de lucht in de kamer en voeren verbrandingslucht van buiten aan via een aansluiting door de muur. Ook zijn er kachels op de markt die enkel verbrandingslucht uit de kamer gebruiken. Verder verschilt de techniek om de warmte te verspreiden: door straling, met een ventilator of via een combinatie van beide.

Pagina 10: 'Extra's'

Pelletkachels kunnen over verschillende opties beschikken die een meerwaarde kunnen vormen voor uw persoonlijk gebruik, maar die geen basiscriteria zijn bij het kiezen. In deel vier van dit dossier lichten we de extra’s voor u toe.

Pagina 11 - 15: installatie van de kachel

Er zijn verschillende manieren om een pelletkachel te installeren. We bespreken de opties, geven prijsindicaties en zetten ook enkele belangrijke aspecten over veiligheid in de kijker. Uiteraard hakt u de knoop pas door nadat een installateur uw specifieke woonsituatie heeft bekeken en u een offerte op maat heeft bezorgd.

Wat na het begeleidingstraject?

Met alle verworven kennis over pelletkachels gaat u op zoek naar een installateur in uw buurt. Zo kunt u onderhandelen en beslissen met kennis van zaken.

Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be