Prijssimulator


Ik heb zonnepanelen

Uw verbruik overschrijdt 50.000 kWh

De online prijssimulator werkt tot een verbruik van maximaal 50.000 kWh per jaar. Uw verbruik ligt hoger. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantendienst op het nummer 03 287 37 79 of via info@ecopower.be.

U gaf voor een of meerdere meters een negatief verbruik op.

Als u een terugdraaiende meter en een negatief verbruik hebt, beschouwt de netbeheerder dit als een nulverbruik. U krijgt nooit geld terug van de netbeheerder als u meer produceert dan u verbruikt. De berekening hieronder werd gemaakt op basis van een nulverbruik voor uw negatieve meter.

Totaal verbruik 0 kWh
Prijs ? €/kWh
Kostprijs elektriciteit in euro per jaar 0
Inschatting voorschot per maand 0
Inschatting voorschot 3 maanden 0
Prosumententarief in euro per jaar
Bijdrage Energiefonds in euro per jaar 0
Totale kostprijs in euro per jaar 0
Afdrukken

Extra informatie over de prijzen van Ecopower, een unieke energieleverancier

Vaste prijs per netgebied, geen extra kosten

Ecopower kiest ervoor om geen abonnementsgeld te vragen en maakt geen verschil tussen dag- en nachttarief. Ook hanteren we een vaste prijs per kilowattuur. Daarin zijn alle kosten inbegrepen (21% btw, heffingen, meterkosten, transport- en distributiekosten, ...). Enkel de Bijdrage Energiefonds en het prosumententarief worden apart aangerekend.

Door de uiteenlopende tarieven van de netbeheerders hanteert Ecopower sinds 1 januari 2017 een nieuw prijssysteem, met een eigen vaste kWh-prijs voor elk netgebied. Bereken hoeveel u betaalt op jaarbasis met onze prijssimulator.

Bijdrage Energiefonds

De Bijdrage Energiefonds is een heffing van de Vlaamse overheid. Op basis van het jaarverbruik van een afnamepunt wordt bekeken in welke verbruiksschijf u valt. Sinds 1 januari 2017 betaalt u 103,37 euro voor een jaarverbruik tot 5000 kWh. Meer info en tarieven vindt u hier.

Vanaf 1 januari 2018 wordt de Bijdrage Energiefonds hervormd, lees meer op onze blog. Op dit moment rekent onze prijssimulator 0 euro Bijdrage Energiefonds aan, omdat de exacte invulling van de heffing vanaf 1 januari 2018 nog niet vast ligt. We gaan er namelijk vanuit dat de de elektriciteitslevering in januari zal starten als u in november een contract afsluit.

Prosumententarief

Wie thuis zelf elektriciteit opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen en een terugdraaiende meter heeft, betaalt een prosumententarief. Het bedrag is gebaseerd op het maximale vermogen van de omvormer en varieert volgens netgebied. Lees zeker onze infofiche zonnepanelen.

Prijzen vergelijken

Om prijzen te vergelijken met andere leveranciers kunt u terecht op https://vtest.vreg.be/, de onafhankelijke prijsvergelijker van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt VREG.

Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be