Kwalitatieve briketten met ENplus A1-label


Houtbriketten vindt u in alle mogelijke vormen en kleuren. Bij Ecopower zetten we resoluut in op duurzaamheid en kwaliteit. Dat biedt de beste garantie op een probleemloze verbranding en een hoog rendement, met respect voor het milieu.ENplus A1 kwaliteitslabel voor duurzame houtbriketten. BE001 is de code van Ecopower als brikettenproducent.
ENplus A1 kwaliteitslabel voor duurzame houtbriketten.
BE001 is de code van Ecopower als brikettenproducent.

Wilt u dat uw kachel optimaal rendeert, lang meegaat en weinig onderhoudt nodig heeft? Wilt u ecologisch verantwoord stoken?

Kies dan altijd voor duurzaam geproduceerde houtbriketten op basis van lokale grondstoffen die bovendien ENplus of DIN-gecertificeerd zijn. Het ENplus A1-label garandeert de kwaliteit van de grondstof, de productieketen en het eindproduct op basis van periodieke, onafhankelijke labo-analyses.

Koop nooit geïmporteerde producten uit Canada, Rusland of andere verre landen, het transport van grondstoffen en briketten is erg belastend voor het milieu. Ook sneuvelen er in landen met minder controle op duurzaam bosbeheer vaak oerbossen of ander waardevol bosgebied. Think global, buy local.

Bij de productie van onze houtbriketten voldoet Ecopower aan de hoogste kwaliteitsnormen voor mens, kachel en milieu (zie tabel) en hebben het internationale ENplus A1-kwaliteitslabel als enige producent in België (certificaat ENplus A1 BE 001).

Op de website van ENplus vindt u de volledige lijst van gecertificeerde producenten.

Tabel: eigenschappen Ecopower-briketten, onafhankelijke testresultaten.

Eigenschap

Eenheid

ENplus A1-normen

Brikettenaudit Ecopower

Vochtgehalte

w-%

≤ 12

7,3

Asgehalte

w-%

≤ 1,0

0,2

Calorische onderwaarde

MJ/kg

≥ 15,5

17,9

Dichtheid

g/cm3

≥ 1,0

1,1

Bestel nu »
Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be