Nieuws

Algemene vergadering op 8 april in Gent
Gepost op 23 mar 2017 | Ecopower , Nieuws

De algemene vergadering (AV) van Ecopower cvba vindt elk jaar plaats op de tweede zaterdag van april. Dit jaar is dat zaterdag 8 april, u wordt om 9.30 uur verwacht in Gent. Alle coöperanten zijn van harte welkom!

Lees meer »

Eeklo, Veolia en Ecopower plannen grootste warmtenet van Vlaanderen
Gepost op 06 mar 2017 | Nieuws , Ecopower

In Eeklo worden op initiatief van het stadsbestuur plannen gemaakt om het grootste warmtenet van Vlaanderen aan te leggen. Voor de ontwikkeling, de aanleg en het beheer gaat de stad in zee met Veolia en Ecopower. Met dit ambitieuze project wil de stad haar energievoorzieningen duurzamer maken en tegelijk rechtstreekse financiële en bestuurlijke participatie voor de inwoners garanderen.

Lees meer »

Scouts & Gidsen Vlaanderen kiezen voor groene warmte van Ecopower op De Brink
Gepost op 03 mar 2017 | Pellets , Nieuws , Opinie , Ecopower

Jeugdverblijf De Brink in Herentals verwarmt voortaan met een pelletketel en Ecopower-pellets. Dit betekent een grote daling van de energiefactuur, de CO2-voetafdruk en de fijnstofuitstoot van het scoutsdomein. De persconferentie in aanwezigheid van minister voor Toerisme Ben Weyts was een uitgelezen moment om verwarming met houtpellets als hernieuwbaar alternatief voor fossiele brandstoffen in de kijker te zetten.

Lees meer »

Ecopower, een coöperatief voorbeeld voor het Europees Parlement
Gepost op 17 feb 2017 | Nieuws , Ecopower

Ecopower kreeg een televisieploeg van het Europees Parlement over de vloer. Ze brachten samen met Dirk Vansintjan, lid van de Raad van Bestuur van Ecopower en voorzitter van REScoop.eu, een bezoek aan ons kantoor in Berchem, aan de windturbines in Asse en aan het waterwiel in Schoonhoven. Bekijk hier het resultaat.

Lees meer »

Nieuwe CREG Scan vult gat maar vergeet energiecoöperaties
Gepost op 10 feb 2017 | Opinie , Ecopower , Elektriciteit

De federale energieregulator CREG lanceerde vandaag de CREG Scan. Hiermee wil de energiewaakhond een zwart gat invullen door ook slapende contracten op te nemen in de vergelijking. Ondertitel van de CREG Scan: ‘zit uw energiecontract nog goed?’. Maar wat betekent dat precies, goed zitten?

Lees meer »

Laatste Powerposts | Bekijk archief »

PowerPost september 2016

Download powerpost »

Nieuwe prijzen per netgebied - Energiecafés - Activatie MijnEcopower - Wedstrijd pellets en briketten - Petitie Eandis - Samenaankoop pelletkachels - Bezoek de fabriek in Ham - ...

Informatiedocument 2016

Download powerpost »

Over Ecopower - risicofactoren - bedrijfsresultaten - financiële resultaten - tendensen - bestuur - leidinggevenden - toezichthouder - bezoldigingen en voordelen - werknemers - ...

PowerPost juli 2016

Download powerpost »

Verslag Algemene Vergadering - Nieuwe windturbines - Coöperatieve avonden - Partners & lobbywerk - ...

Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be