Nieuws

Nieuw stookseizoen start in juni met een lichte prijsstijging
Gepost op 17 mei 2019 | Pellets , Nieuws , Ecopower , Briketten , Groene warmte

Omdat het stookseizoen van september tot maart loopt, verschilt een 'pelletjaar' van een kalenderjaar. Het nieuwe pelletjaar start in juni. Op dat moment voeren we ook de prijswijziging in voor het nieuwe stookseizoen. De stijging is een gevolg van duurdere grondstoffen en gestegen productiekosten. Onze briketten zijn nog steeds uitverkocht, volgens het huidige productieplan is er weer voorraad na de zomer.

Lees meer »

Ecopower en HagelandStroomt versnellen de energietransitie in Scherpenheuvel-Zichem
Gepost op 17 mei 2019 | Ecopower , Nieuws , Zon , Coöperaties

Dankzij een mooie samenwerking tussen het stadsbestuur, burgerinitiatief HagelandStroomt en Ecopower krijgt er een prachtig energieproject vorm in Scherpenheuvel-Zichem. Op het dak van ontmoetingscentrum De Hemmekes liggen sinds begin mei 146 zonnepanelen, gefinancierd met burgerkapitaal. Om zo veel mogelijk van de geproduceerde stroom ter plaatse te verbruiken volgen er nog een laadpaal en elektrische deelwagen in het project. Financiële steun komt er ook van de Vlaamse overheid via het project Overal Stroomversnellers.

Lees meer »

Waarom maakt Ecopower pellets? En wat zijn dat, duurzame pellets?
Gepost op 02 mei 2019 | Pellets , Nieuws , Ecopower , Groene warmte

In het jaarverslag 2019 over het boekjaar 2018 besteedden we nog eens aandacht aan het kader waarin de keuze van Ecopower voor houtpellets past. We leggen uit waarom en onder welke voorwaarden pellets een plekje in de warmtetransitie verdienen. U leest het artikel nu ook op onze website.

Lees meer »

Verslag van de algemene vergadering op 13 april 2019 in Mechelen
Gepost op 23 apr 2019 | Nieuws , Ecopower

Ecopower cvba hield algemene vergadering op zaterdag 13 april in Mechelen. De aanwezige coöperanten en de coöperanten die de live streaming volgden, kregen uitvoerige uitleg bij de werking 2018, een vooruitblik op 2019 en toelichting bij de financiële resultaten. Het was financieel geen goed jaar voor Ecopower. Door drie eenmalige tegenslagen maakten we verlies, er wordt dan ook logischerwijze geen dividend uitgekeerd. Maar geen zorgen, het gaat wel goed met Ecopower en voor 2019 voorzien we een doorbraak in verschillende nieuwe projecten en een positief jaarresultaat.

Was u er niet bij op de algemene vergadering? Lees dan ons digitale jaarverslag 2019 over het boekjaar 2018 of dit uitgebreide artikel over de av.

Lees meer »

De details voor de terugvordering van de vrijstelling roerende voorheffing zijn gekend
Gepost op 18 apr 2019 | Nieuws , Ecopower , Coöperaties

We kondigden eerder al aan dat het systeem van vrijstelling van roerende voorheffing op uw coöperatieve aandelen werd hervormd. Het vrijgestelde bedrag werd verhoogd, maar de vrijstelling wordt niet langer automatisch verrekend. U kunt die voortaan terugvorderen via uw belastingaangifte. Nu de belastingaangifte 2019 voor uw inkomsten van 2018 werd gepubliceerd, kennen we ook de verdere details en de specifieke code hiervoor. 

Lees meer »

Laatste Powerposts | Bekijk archief »

Jaarverslag 2018

Download powerpost »

Jaarverslag over het boekjaar 2018 voor de algemene vergadering 2019.

In het eerste deel belichten we de evolutie, de niet-financiële resultaten en de impact van Ecopower in 2018. De financiële resultaten vindt u terug in deel twee van dit verslag.

PowerPost 54 - maart 2019

Download powerpost »

Uitnodiging algemene vergadering - een terugblik op 2018 - Greenpeace-klassement - Drie vacatures - Sign for my Future - Groencheck van VREG - Fluvius - Afscheid logo - Recuperatie roerende voorheffing

PowerPost 53

Download powerpost »

Energiecafés 2018 - Update projecten Ranst en Eeklo - Coöperatieve zonneprojecten voor Klimaatscholen 2050 en LICHT Leuven - Nieuwe prijzen vanaf 1 januari - Pellets & briketten: start stookseizoen in september

Bel ons: 03 287 37 79
Mail ons: info@ecopower.be